Team: Coach en Teamcoördinator - Vrone Handbal

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Team: Coach en Teamcoördinator

Team: Coach en Teamcoördinator

Ieder team heeft een Coach en een Teamcoördinator.

Coach

De Coach/Teambegeleider is eindverantwoordelijk voor het team en heeft als eerste taak alle handbalzaken rond het team te coördineren. In het informatieboekje voor coaches (klik hier) staat de rol van de coach uitgebreid beschreven

Teamcoördinator

Binnen HV Vrone is de rol van Teamcoördinator ingevoerd bij alle teams. Dit om de communicatie tussen teams en de commissies/bestuur te verbeteren en de coaches/teambegeleiders te ontlasten.De Teamcoördinator ontlast de Coach en heeft als eerste taak alle niet-handbal zaken rond het team te coördineren (en eventueel te organiseren).

Te denken valt aan bijeenkomsten voor coaches, spelers, events voor spelers, toernooien, verenigingsacties, leden vergadering, kampioenswedstrijd van een team, etc.

Elk team heeft een Teamcoördinator, dit is in principe een ouder en/of iemand die handbal enthousiasme heeft (het laatste is niet per se noodzakelijk maar werkt wel in het voordeel mee omdat diegene eerder zaken doorspeelt naar de ouders en kinderen).

Het heeft de voorkeur dat dit een ouder is en niet de coach of teambegeleider, dit om deze te ontzien.

 

Teamcoördinatoren zijn dus een doorgeefluik vanuit de commissies en het bestuur.

 

Communicatie

Er is een Whatsapp groep voor alle Trainers/Coaches, welke beheerd wordt door de TC en Bestuur.

Er is een Whatsappgroep voor alle Teamcoördinatoren samen met vertegenwoordigers van het bestuur, activiteitencommissie en technische commissie.

Op het moment dat het bestuur of andere commissie een mededeling heeft zullen zij dit in de Trainers of Teamcoördinator groepsapp gaan zetten, tevens zullen ze dan vragen om hun bericht door te zetten in de ouder en/of kinderen app.

Let op dit is wel een serieuze groepsapp i.t.t. bv een ouder en/of kinderen groepsapp waar vervuiling in komt door grappige tussendoortjes te plaatsen, dat is niet de bedoeling in de TRainers of Teamcoördinator groepsapp. Dit om het duidelijk en transparant te houden.

Het regelen van een teamuitje, vervoer, organiseren van een oefenwedstrijd is niet wat gedeeld gaat worden in de Teamcoördinator groepsapp. Mocht een coach voor deze zaken zijn Teamcoördinator willen inzetten is dat prima maar regelt hij of zij dat intern met zijn Teamcoördinator.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!