Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Corona plan

Corona plan

uitgelicht-corona-2.png

Helaas hebben wij te maken met de Corona pandemie. De regels die hiervoor door de overheid, de bond en de beheerders van de sporthallen worden gesteld zorgen voor de nodige beperkingen voor de sport. Vanuit de Handbalbond wordt bij ons het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF gevolgd en de aanvullende protocol van het NHV. Zie www.handbal.nl.

Algemene uitgangspunten

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan die kunnen duiden op een Corona-besmetting.
 • Schud geen handen! Geen high fives! Was regelmatig je handen. Zorg voor eigen reinigingsdoekjes of andere hygiënemiddelen.
 • Ieder (Vrone) team zorgt tijdens de wedstrijd dat een corona-coördinator aanwezig is. Tijdens de training ziet de trainer toe op naleving de corona regels.
 • Voor de toegang tot het sportcafé de Oostwal gelden afzonderlijke voorschriften zoals aangegeven bij de ingang van het sportcafe.

Toegang / publiek

Per zaterdag 25 september zijn er geen beperkingen voor het bezoeken en beoefenen van (competitie)wedstrijden en het organiseren van toernooien. Wij vragen iedere toeschouwer plaats te nemen op de tribune.  Er zijn geen staplaatsen! Voor de tribune geldt vol=vol, indien er geen zitplaatsen meer beschikbaar zijn vragen wij u de zaal te verlaten en buiten te wachten. (Zie hierna voor toegang tot het SportCafe de Oostwal).

De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven. Om de handbalsport veilig te kunnen beoefenen is het advies om regelmatig je handen te wassen, te hoesten en niezen in de elleboog, geen handen te schudden en bij klachten thuis te blijven en je te laten testen.

Bezoek aan sportcafe

Het Sportcafe de Oostwal is een aparte entiteit en staat los van Vrone Handbal. Wij vragen u te houden aan de toegangs- en gedragsregels van het SportCafe de Oostwal, zoals aangegeven bij de ingang van het sportcafe.

Positief getest / Quarantaine

Als iemand van de vereniging positief wordt getest op het coronavirus dan gelden de op dat moment geldende richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft aan de overige spelers om in quarantaine te gaan, dan zullen wij de trainingen en wedstrijden van dat team stilleggen gedurende de opgelegde quarantaineperiode

Belangrijk is dat iedereen die terugkeert uit een oranje gebied de quarantaine adviezen opvolgt. En dus gedurende de quarantaine niet de vereniging bezoekt voor trainingen en wedstrijden.

Overige opmerkingen:

 • Natuurlijk gelden altijd de corona regels van de overheid. 
 • Deelname aan de trainingen en oefenwedstrijden is vrijwillig voor zowel spelers als trainers.
 • Het plan is opgesteld door de Technische Commissie en goedgekeurd door het Bestuur van de vereniging.
 • Bij onduidelijkheden beslist het bestuur van Handbal Vrone en brengt een bindende beslissing uit.
 • Aanvullingen op het plan worden gepubliceerd op deze pagina en via de App-groepen gecommuniceerd.
 • Let op! Als wij ons niet aan de regels houden, kan politie en handhaving (BOA) optreden en boetes uitdelen aan de overtreders en aan de vereniging. Ook kan onze toestemming per direct worden ingetrokken. Het bestuur heeft dan ook het recht om diegenen die de regels niet naleven de toegang tot de training te ontzeggen.
 • Het Bestuur verwacht van alle leden en bezoekers volledige naleving van de corona-regels. Eventuele boetes worden niet door de vereniging gedragen, maar komen ten laste van het team danwel de speler.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!