• Organisatie

  Vooral bij de jongere jeugd (E- en F-teams) is aanwezigheid en actieve participatie van ouders (vanuit het perspectief van het kind bezien) logisch en noodzakelijk. De jongste spelers (met name 6- en 7-jarigen) hebben namelijk nog hulp nodig bij het douchen, veters strikken, spullen bij elkaar houden e.d. Geleidelijk worden de kinderen echter zelfstandiger en richten zij zich rond de trainingen en wedstrijden meer op de trainer en/of leider. 
                                                                     

  Ook dan blijft actieve medewerking van ouders echter onontbeerlijk, nu meer uit het oogpunt van de vereniging. Elk team heeft immer een coach en een trainer nodig en in de meeste gevallen worden ouders hiervoor benaderd. Gelukkig zijn er bij elk team meestal wel enkele ouders die hiertoe bereid zijn en er zelfs veel plezier in hebben om een team (met hun eigen zoon of dochter) te begeleiden. Binnen Vrone handbal is het overigens ook het streven om spelers van senioren-, A- en B-teams te stimuleren zich beschikbaar te stellen als (assistent) coach en/of trainer van één van de jeugdteams.

  Een ander aspect waarin een rol voor de ouders is weggelegd, vormt het vervoer van de teams naar uitwedstrijden en toernooien. Zolang een zoon/dochter lid is van Vrone handbal wordt van de ouders verwacht dat zij mede zorg dragen voor het vervoer bij uitwedstrijden en toernooien. Elke coach benadert ouders hiervoor en meestal wordt een schema opgesteld, zodat iedere ouder weet wanneer het “rijbeurt” is. De meeste ouders blijken overigens zoveel plezier te beleven aan het bekijken van wedstrijden van hun eigen kind, dat zij zelfs iedere uitwedstrijd meegaan.
   
  Bij Vrone handbal helpen veel ouders/verzorgers met taken rond de teams. Dit omdat het leuk is en je door te helpen meer verbondenheid met de club van je kinderen krijgt. Ook omdat het nodig is om de club goed te laten draaien. We zijn een vereniging van, voor en door vrijwilligers. Samen maken we Vrone handbal.

  Wilt u als beginnende ouder meer weten over de spelregels, de folder spelregels van het NHV vindt u hier.