• Vrone is een gezellige en ambitieuze vereniging waar topsport en breedtesport hand in hand gaan. We hebben ca 240 spelende leden. De wedstrijden worden in De Oostwal in Sint Pancras gespeeld, niet alleen in het zaalseizoen maar ook de thuiswedstrijden van de veldcompetities. Voor trainingen wordt naast de Oostwal ook gebruik gemaakt van verschillende zalen in de regio Alkmaar.

    Vrone handbal is heropgestaan in 1983 na een eerdere periode van 1943 tot 1963 en een korte opleving in 1971. Na het overnemen van verschillende teams van het in 2007 ter ziele gegane  Kolping uit Oudorp kreeg de vereniging een nieuwe impuls. Met name aan de herenkant. Een aantal oud eredivisiespelers van Kolping die bij Vrone diverse teams gingen trainen zorgen voor een ander klimaat binnen de vereniging. Wat resulteerde in het starten van een topsportlijn in 2017? Bij de damesjeugd spelen nu alle eerste teams topklasse of landelijke jeugddivisie en de senioren Eerste Klasse.

    Bij de heren werd eerst een aantal jaren een combinatie gevormd met Lacom en meer recent met Berdos. In 2022 werd door deze combinatie promotie naar de eredivisie afgedwongen.

     

    Iets over de historie tot 1983 vindt u hier.