• Wij willen je het maximaal haalbare bieden, waarbij spelplezier voorop staat, en waar presteren en resultaat een belangrijke rol spelen! We willen je zoveel mogelijk plezier laten beleven aan het beoefenen van de handbalsport op een niveau dat bij je past.

  Ieder seizoen word je ingedeeld in een team. Afhankelijk van je leeftijd en ervaring kan dit per jaar verschillen.

  De trainingen starten over het algemeen direct na de zomervakantie van de basisscholen.

  Ieder team heeft een teamcoördinator, een trainer en een coach. De teamcoördinator regelt in overleg met de coach de praktische zaken rond het team. De coach begeleidt het team voor en tijdens de wedstrijden.

  De trainer leert je wekelijks hoe je het beste het spel kunt spelen. De trainer zal regelmatig ook bij de wedstrijden zijn, maar dit hoeft niet. Elk jaar krijg je door op welke dagen en tijdstippen je trainingen plaatsvinden. Meestal is dit twee keer per week. Je traint in sporthal De Oostwal. Soms moeten we wegens ruimtegebrek uitwijken naar een andere zaal.

  Ben je verhinderd voor een training, bel je trainer zodra je dat weet, maar minimaal een dag van tevoren.

  Wedstrijden worden gespeeld op zaterdag en zondag. Informatie over de wedstrijden krijg je via de teamcoördinator of de coach, maar kan je ook vinden in de HandbalNL App, via de website www.handbal.nl en op onze website www.vronehandbal.nl.

  Kun je onverwachts niet aan een wedstrijd deelnemen, bericht dan je coach, minimaal twee dagen van tevoren op de afgesproken manier, zodat vervanging geregeld kan worden. 

  Naast competitiewedstrijden speel je in een seizoen ook enkele toernooien. 

  Kleding

  Voor ieder team stelt Vrone de wedstrijdshirts ter beschikking. Je zorgt zelf voor een broekje, sokken en schoenen met een lichte kleur zool (zwarte zool mag niet in de sporthal). 

  Andere onderdelen van je tenue zijn:

  • Kniebeschermers en Elleboogbeschermers. Deze kun je altijd dragen, maar zijn niet verplicht.
  • Het dragen van sieraden, horloges, oorbellen is niet toegestaan. Ook haarspeldjes en dergelijke moeten uit. Draag je een bril, dan kun je het beste een sportbril gebruiken. Dit  allemaal om het handbalspel zo veilig mogelijk te houden. 

  Hygiëne

  is belangrijk. Er is altijd een kleedkamer met douchegelegenheid voor en na iedere wedstrijd beschikbaar. Behalve voor de hygiëne, is het samenzijn in de kleedkamer ook onderdeel van het groepsproces, het samen vieren van een overwinning en samen 'verwerken' van een verlies.

  Sportief gedrag

  Wij verwachten van alle leden dat zij zich houden aan de volgende afspraken.

  • toon altijd respect voor de tegenstander en de scheidsrechter
  • vloeken en/of schelden is niet toegestaan
  • blijf sportief tegen je medespelers, ook als het spel even niet lukt
  • leg de bal neer en gooi hem niet weg
  • geef de tegenstander en de scheidsrechter altijd een hand na afloop van de wedstrijd

  Speel met plezier:

  • speel sportief
  • lever geen commentaar op beslissingen van de scheidsrechter
  • houd je aan de spelregels

  Handbal is een teamsport, dat betekent dat je je samen inzet, samen plezier maakt, samen wint en samen verliest, op een sportieve manier. 

  Wil je meer weten over de spelregels, kijk dan op de website op de pagina Spelregels

  Bij alle wedstrijden moet een scheidsrechter de wedstrijd leiden. Bij Vrone hebben wij een grote groep  jeugdscheidsrechters die een aantal keren per jaar een wedstrijd fluiten. Alle spelers van de B-leeftijd krijgen een jeugdscheidsrechters opleiding. Zodat je bij de jongere teams als scheidsrechter / spelleider kan worden ingezet.